Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eric Stark tycker det är viktigt att pappor ses på tu man hand. ”Man kanske vågar öppna upp sig mer då”. Foto: SVT/Moa Roos

Pappapromenad i Mölndal lockar män till umgänge

Publicerad

Eric Stark är småbarnspappan som tagit initiativet till separatistiskt umgänge för pappor med deras barn. Varannan söndag ses papporna under en dryg två timmars promenad.

– Det finns så mycket aktiviteter för mammor, men nästan inget för pappor, säger Eric Stark.

Det är fjärde gången småbarnspapporna ses för att promenera runt centrala Mölndal. Det är pappor från Mölndal, men också från Göteborg, Lerum och Särö.

– Det är pappor från hela Göteborgsområdet, så det verkar ju finnas ett behov, säger Eric Stark.

Det hela började när Eric Stark och hans partner fick veta att de väntade barn. Eric började då leta efter saker att göra tillsammans med andra pappor.

– Det fanns en facebookgrupp, men den var inte speciellt aktiv, säger han.

När han blev pappaledig bestämde han sig därför att själv dra igång promenader för pappor med deras barn. Något som han tror att det finns en behov av.

– Det är nog många pappor som sitter hemma under sin föräldraledighet och inte vet vad de ska hitta på, säger han.

Mer avslappnat utan mammor

Flera av de nio papporna som träffats berättar att de aldrig har umgåtts med endast pappor tidigare, men de känner att det finns ett behov av att göra det.

– Det blir lite annan atmosfär, säger pappan Seth Sander.

Vad menar du med det?

– Jag vet inte, det känns lite mer avslappat kanske, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.