Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gatuslagsmål i parkeringshus skrämmer hyresgästerna. Foto: SVT

Parkeringsgarage i Göteborg stängs efter organiserade slagsmål

Uppdaterad
Publicerad

Organiserade gatuslagsmål inför publik i parkeringshus på Hisingen i Göteborg har skrämt hyresgäster så mycket att det fick stängas av säkerhetsskäl.

Under det senaste halvåret har Parkering Göteborg och Älvstranden Utveckling fått in minst tio klagomål från folk som hade sina bilar i parkeringshus på Hisingen om att det var stökigt, och om att det fanns mycket folk i lokalen på kvällar och helger.

– Det har upplevts otryggt och det vi har lyckats se på nätet är att det varit slagsmål här inne, säger Johan Lenjesson säkerhetschef på Älvstranden Utveckling.

Fight club

Slagsmålen är organiserade med publik och liknar väldigt mycket filmen Fight club. Unga män slåss i en form av gatuslagsmål till dess att någon förlorar. Allting filmas och läggs upp på YouTube. Det finns flera filmer från parkeringsgaraget, där man ser unga män slås blodiga.

Av säkerhetsskäl har parkeringshuset, som rymmer 210 platser, stängts tillsvidare av fastighetsägarna Älvstranden Utveckling i samråd med Parkering Göteborg.

– I det korta perspektivet har vi tillsammans med polisen, Göteborgs parkeringsbolag och våra hyresgäster kommit överens om att stänga garaget. Och det kommer vara stängt tills vi hittar en bättre lösning på det här, säger Johan Lenjesson.

Har ni polisanmält händelserna?

– Nej, det har vi inte. Det är inte olagligt att befinna sig där. Det är upp till polisen och se om de kan göra någonting.

Vad tänker du när du ser filmerna?

– Det känns inte bra. Man kan ju tänka att man borde kunna ha bättre saker för sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer