• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Partille Cup2019. Foto: BILDBYRÅN

Även Partille Cup ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Partille Cup ställs in. Det beslöt Partille Cups ledning under måndagen.

– Vi har gjort en samlad bedömning av läget som påverkas av den pågående pandemin, skriver Fredrik Andersson, generalsekreterare för Partille Cup, i ett pressmeddelande.

– Vi och våra deltagande lag har haft en stark önskan om att genomföra turneringen, även i ett mindre format än vanligt. Samtidigt har vi varit tydliga med att hälsa och säkerhet alltid är vår högsta prioritet. Med den information vi får om läget ser vi inte att läget kan garanteras vara tillräckligt förändrat i början av juli för att turneringen ska kunna genomföras, fortsätter han.

Världens största handbollsturnering lockar varje sommar omkring 1200 lag med 23 000 deltagare från 50 länder.

Coronaviruset i Västsverige

– Vi förstår den besvikelse som många känner nu när evenemanget ställs in. Partille Cup kommer tillbaks och vi ser verkligen fram emot att kunna bjuda in världen till Göteborg igen, säger Fredrik Andersson.

Deltagaravgifter som redan hunnit betalas in kommer att återbetalas. Lagens anmälningsavgifter likaså, om man inte väljer att låta avgiften gälla för turneringen 2021 och därmed säkra en plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet