• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: TT

Påsklovsguide: här är påskens aktiviteter

Uppdaterad
Publicerad

Påsklovet är igång och för många är det en välkommen chans till avkoppling. Men för den rastlöse finns det fortfarande gott om saker att hitta på i Göteborg. SVT Nyheter Väst har tipsen för barn och föräldrar som är sugna på aktiviteter.

Öppen verkstad: masker, pifferi och klippdockstrolleri

2–7 april, 12–15.30

Röda Sten konsthall, Röda Sten 1, Majorna

En kreativ ateljé för barn från tre år och uppåt, i sällskap med förälder. Här ges chansen  att klippa och piffa till sin egen docka eller att göra spännande ansiktsmasker.

Verkstad: Bygg en cykel/fixa med din egen cykel

3–6 april, 11–15

Cykelköket Navet, Kålltorpsskolan, Intagsgatan 14, Kålltorp

Föranmälan krävs om du vill bygga en cykel. Annars går det bra att bara droppa in, om du är mer sugen på att mecka med din egen cykel.

Kreativa workshops på Klubb 3 Lång

3–4 april, 12–16

Klubb 3 Lång, Tredje Långgatan 16, Linnéstaden

En kreativ worskshop för dig som går på högstadiet. Här finns möjlighet att jobba med film, bild och VR, men också med musik i form av rap, beat making och dj:ande.

Påsklovsfiske

3–7 april, 10–14

Olika platser, Göteborg

Fyra dagars fiske med Sportfiskarna. Evenemanget hålls på en ny plats varje dag. Rekommenderas för barn från sju år och uppåt, och även föräldrar är välkomna. Säkerhetsutrsutning finns på plats. Fiskeutrustning finns att låna, men man får gärna ta med egen då lagret är begränsat.

Barnteater: Morfars magiska ö

4 april, 9.30–10.15

Hammarkullens bibliotek, Hammarkulletorget 62B, Hammarkullen

Morfars magiska ö är en dockteater om kärlek mellan generationer. Den är baserad på bilderboken av Benji Davies. Passar barn mellan fem och åtta år.

Drakbygge med proffsiga drakflygare

6 april, 13–16

Bergkristallsparken, Bergkristallsgatan 50, Frölunda

International Freedom Kiters kommer till Bergkristallsparken och lär dig bygga och flyga drake. Här finns drakflygarproffs från bland annat Afghanistan, Pakistan, Indien, Sydamerika och Sydostasien.

Speldag på Majkens

5 april, 13–21

Mötesplats Majkens, Djurgårdsgatan 29, Majorna

På torsdagen blir det spelhäng med Libra Game på Majkens. Här spelas allt från sällskapsspel och brädspel till tv-spel. Besökare bjuds också på något att äta.

Dancehall och afro-workshop

6 april, 14–18

Tyrolens fritidsgård, Safirgatan 14, Tynnered

Sahar och Salem från Laces Crew kommer till Tyrolen. Det blir workshop med chans att prova på att dansa till dancehall och afromusik.

Knattefilmklubb

7 april, 10.30–11.15

Torslanda bibliotek, Amhults torg 7, Torslanda

Under tre lördagar blir det filmklubb för barn mellan tre och fem år. Föranmälan krävs och biljett kan hämtas ut i lånedisken.

Jallabina – arabisk dansträning

4 april, 12.45–15.30

Backa kulturhus, Selma Lagerlöfs torg 24, Backa

På onsdagen anordnas dansträning i Backa kulturhus. Det blir musik och rörelser hämtade från Mellanöstern och träning för hela kroppen utlovas.

Testa Poetry Slam

6 april, 11–13

Biskopsgårdens bibliotek, Vårväderstorget 3, Biskopsgården

För dig som är intresserad av att tävla i Poetry Slam finns här en möjlighet att utveckla din talang. På denna worskhop får du prova att skriva dina egna poetiska texter i fri form. På plats finns författaren och poeten Louise Halvardsson som ger tips.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.