Paulina Johnson från Gävle är en av eleverna på AMB i Vara som tar examen i år.. Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Paulina på AMB i Vara: ”Vi skapar musik hela tiden”

Uppdaterad
Publicerad

Academy of Music and Business, AMB, i Vara är en av två gymnasieskolor i Skaraborg som lockar musiktalanger från hela landet. Här fokuseras både på musikskapandet och hur man kan tjäna pengar på musiken.

– Vi är ju här på skolan till nio varje kväll, även på helgerna. Så vi skapar musik hela tiden, säger Paulina Johnson.

Att kunna tjäna pengar på musiken är förstås viktigt för den som vill satsa på musik som yrke. AMB drog igång i Vara 2017 och hade då funnits sedan ett tag i Tingsryd.

– Utbildningen har öppnat upp mitt sinne för business-delen och jag har läst mycket inriktat på entreprenörskap, säger Paulina som flyttade till Vara som 16-åring från Gävle och nu tar studenten.

Slåss om samma elever

AMB i Vara ligger i nya lokaler som är ihopbyggda med både Vara konserthus och Lagmansgymnasiet. Precis som på Olinsgymnasiet i Skara finns scen, studior och lärare med många år i branschen. Men de två gymnasierna är konkurrenter och slåss delvis om samma elever.

Även AMB har förberett sin meloditävling, men den har pausats på grund av pandemin.

Hör lite av Paulinas låt till tävlingen och hör henne berätta mer i videon ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.