En kvinna misstänks för att ha mördat sin partner i centrala Lysekil. Foto: Robert Betzehag

Man hittad död i Lysekil – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

På lördagsmorgonen larmades polis till en bostad i Lysekil. På plats hittades en man avliden. Nu misstänks en kvinna för mord på sin partner.

Det var strax före klockan åtta på lördagsmorgonen som polisen fick in ett larm om att två personer hittats skadade i en bostad i centrala Lysekil. På plats kunde man konstatera att det rörde sig om en man och en kvinna, och att mannen var avliden. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen inledde omedelbart en förundersökning om misstänkt mord, och under eftermiddagen kom beskedet att den skadade kvinnan är anhållen för brottet.

– De här två personerna har haft en nära relation. Ingenting tyder i nuläget på att det skulle finnas en utomstående gärningsman, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Polisen: ”Vi har pratat med henne”

Kvinnan vårdas på NÄL i Trollhättan med oklara skador.

– Vi har pratat med henne, men jag vet inte skadeläge eller hur ingående hon förhörts.

Bostaden där de båda hittades har spärrats av och kriminaltekniker genomför en teknisk undersökning. Polisen har också knackat dörr i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.