En häst dog och en kvinna skadades när de blev påkörda av en bil på gamla E6 i Tanum. Foto: Robert Betzehag

Person på häst påkörd av bil

Uppdaterad
Publicerad

En ryttare och en häst har blivit påkörda av en bilist i Ljungby i Tanum. Hästen är död och en kvinna i 20-årsåldern är förd med ambulans till sjukhus.

Det var vid 09.20-tiden som olyckan inträffade, på länsväg 920 i Tanums kommun. Enligt SOS Alarm är både ambulans, räddningstjänst och polis kallad till platsen.

Polisen meddelade först att hästen är svårt skadad, strax efter meddelar man att hästen är död.

– Den var så svårt skadad att en jägare tvingats avliva den, ryttarinnan är förd till sjukhus, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Väst.

Ska utreda eventuellt trafikbrott

Det ska vara en kvinna i 20-årsåldern som satt på hästen. Hon var vid medvetande när hon fördes med ambulans till sjukhus.

– Hon har klagat på smärtor i bäckenet, säger Christer Fuxborg.

Polisen är kvar på platsen och kommer bland andra att förhöra bilföraren.

– Vi ska utreda vad som har hänt och se om det är någon som har brutit mot några regler eller om det är en ren olycka, oavsett är det en tragisk händelse, säger Christer Fuxborg.

Räddningstjänsten meddelar att vägen kommer att vara avstängd under cirka en timmes tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.