Janina Breitner Campopiano jobbar som läkarsekreterare på vårdcentralen som läggs ner Foto: SVT

Personal: ”Jag är så ledsen för alla patienter”

Uppdaterad
Publicerad

Personalen på vårdcentralen som stängs ner omedelbart är ledsna och chockade. Men alla är inte förvånade.

Någon gråter och en läkare ber om en kasse. En stor kasse för att lägga sina tillhörigheter i och gå hem. Stämningen på Angered Care vårdcentral är förvirrad och uppgiven. 

– Jag är så ledsen för alla patienter, säger läkarsekreteraren Janina Breitner Campopiano.

Angered Care

LÄS MER: Vårdcentral läggs ner – risk för patienterna

Patienter från hela världen

Beslutet om att lägga ner vårdcentralen Angered Care kom från Hälso- och sjukvårdsnämnden på måndag förmiddag. När SVT besöker vårdcentralen på eftermiddagen motas förvirrade patienter i dörren.

– Vi har patienter från hela världen här. Många är väldigt förvirrade nu och vet inte vart de skall ta vägen, säger Janina Breitner Campopiano.

Brist i journaler

Hon har arbetat på vårdcentralen nästan sedan start och är ändå inte helt förvånad. Hon har hört och sett brister men inte förstått att det gått så här långt. Som läkarsekreterare är det hon som skriver journalerna. Av de journaler som granskades av Västra Götalandsregionen fanns det brister i varenda en.

– Det var för många patienter och för få läkare helt enkelt, säger hon.

Personalen får gå hem

Nu skall hon och den resterande personalen gå hem.

– Jag önskar han hade lyssnat på varningarna och att han förklarat vad vi skulle göra, säger Janina Breitner Campopiano och syftar på verksamhetschefen och ägaren.

SVT har försökt få tag i ägaren men inte lyckats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Angered Care

Mer i ämnet