Den anställda fick livshotande skador efter att ha blivit huggen med en kökskniv av en boende. Foto: SVT

Personal knivhuggen på boende i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En anställd på ett boende för personer med funktionsnedsättning har blivit knivhuggen i buken. Gärningsmannen, en av de boende, greps på platsen. Den skadade mannen hade till en början livshotande skador, men efter att mannen opererats är läget stabilt.

Händelsen inträffade på måndag morgon. Den knivhuggna, en man i 35-årsåldern som jobbar på boendet, kördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset för vård och var då vaken samt talbar. Vid lunchtid meddelade sjukhuset att personen har livshotande skador.

Men senare under eftermiddagen var mannens tillstånd stabilt efter att han hade opererats.

Mannen knivhöggs av en av de boende enligt polisen.

– Vi misstänker att en dispyt ligger bakom händelsen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region väst.

Använde kökskniv

Knivskärningen inträffade i ett av de allmänna utrymmena där den misstänkta mannen utdelat knivhugg med en kökskniv som han sedan slängt ifrån sig.

– Han greps sedan på sitt rum och vi har även tagit kniven i beslag. Sedan har vi genomfört förhör med övriga i personalen och de andra boende, säger Thomas Fuxborg.

Mannen misstänks för dråp- alternativt mordförsök.

Hör Björn Lind, avdelningschef funktionsstöd Göteborg om händelsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.