Foto: SVT

Flera skadade i bråk i Alingsås – två påkörda

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer fick föras till sjukhus efter ett stort bråk nära järnvägsstationen i Alingsås sent på söndagskvällen. Två av de skadade blev påkörda av en personbil, och polisen utökar nu sin närvaro i staden.

I klippet ovan berättar Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region väst, om händeslen.

10-15 personer var inblandade i bråket, uppemot fem bilar kopplas till händelsen. Flera vittnen hörde av sig till polisen under kvällen och man fick därigenom in uppgifter om att det använts tillhyggen vid bråket.

Under måndagsmorgonen skrev polisen på sin hemsida att det sammanlagt är ”tre personer som körs till sjukhus för vård varav två allvarligt skadade efter att blivit påkörda av en bil, dock ej livshotande.”

Kända av polisen

Sex personer har anhållits och delgivits misstanke om grov misshandel. Polisen kopplar händelsen till en konfrontation som inträffade under midsommarhelgen i Alingsås mellan de båda grupperingarna. Bråket handlar enligt åklagaren om försäljning av narkotika, rapporterar TT.

– Det pågår någon form av konflikt, avansen på narkotikahandel i Alingsås är begränsad så konkurrensen är ganska hård, säger Mattias Sjösten till TT.

”De båda konstellationerna är kända av polisen sedan tidigare”, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.