Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Philip Selin kraschade med en elsparkcykel i maj 2023 och fortfarande är han inte helt återställd efter olyckan. Foto: Privat/George Adam/SVT

Philip kraschade med elsparkcykel i Borås – sjukskrevs i nio månader

Uppdaterad
Publicerad

Nästan ett år har gått sedan Philip Selin kraschade med en elsparkcykel i Borås. Efter flera månaders sjukskrivning har han kunnat återgå till jobbet – men olyckan gör sig påmind genom daglig huvudvärk och ett försämrat minne.

Från Kypesjöns badplats i Borås skulle han åka drygt 150 meter för att överlämna elsparkcykeln till sin sambo. Men i en backe slutade bromsarna att fungera och i nästa sekund låg Philip Selin avsvimmad på marken med elsparkcykeln bredvid sig.

– Det blev svart, jag kommer inte ihåg någonting från fallet, men min sambo har berättat att folk stannade upp och klev ut ur sina bilar för att hjälpa mig tills ambulansen kom, säger han.

Fortfarande inte återställd

På sjukhuset konstaterades att ena armen var bruten och att han behövde opereras.

– I dag lider jag av daglig huvudvärk och hjärntrötthet, och jag har svårt vid för mycket höga ljud. Jag har även svårt med minnet ibland. Armen som jag bröt mår bra, det är huvudet som inte mår så bra, säger Philip Selin.

Har du åkt elsparkcykel sedan olyckan?

– Nej, och det kommer jag aldrig att göra igen. De sätter skräck i mig så fort jag ser dem.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när SVT:s reporter testar bromsar på en lättare elsparkcykel. Foto: Lars Wiklund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.