Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Glöm det”. Det blir ingen vinst för Stockholm om Göteborgs spårvagnsförare får sia in i framtiden. Häng med på träningen inför EM i klippet. Foto: SVT

Piken mot Stockholm: ”Göteborg är spårvagnshuvudstaden”

Uppdaterad
Publicerad

Vinna EM-guld vore förstås en fjäder i hatten. Men frågan är om det inte är ännu viktigare att komma före spårvagnsförarna från huvudstaden.

– Göteborg är spårvagnshuvudstaden, vi ska vinna hela skiten, säger föraren Emelie Hallman.

European Tramdriver Championship, spårvagns-EM, avgörs i Oradea i Rumänien på lördag den 3 juni. I ett uppmärksammat reportage förra veckan framhöll laget från Stockholm att målsättningen är att placera sig bättre än laget från Göteborg.

“Glöm det”, är svaret från göteborgsföraren Robert Johnsson. 

Tränar på bowlingmomentet

Emelie Hallman och Robert Johnsson har i hård konkurrens med sex andra spårvagnsförare gjort upp om de två platserna i Göteborgslaget. Vi träffar dem i samband med ett av de sista övningstillfällena på Göteborgs Spårvägars depå på Ringön.  

– Just nu tränar vi på bowlingmomentet som vi tror kommer att vara ett av momenten på tävlingen. Vi bowlar iväg en pilatesboll som ska träffa uppblåsbara käglor, säger Emelie.  

– Men det kan också bli spårvagnsbiljard, fyller Robert i.  

I klippet ser du hur träningen går till

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.