Två kvinnor bröt sig in i Nomans pizzeria. Foto: Privat

Pizzeriaägaren: Jag tror inte att de kommer åka fast

Uppdaterad
Publicerad

Inbrottsdrabbade restaurangägaren Noman Mustafa tror inte att stölden på hans pizzeria kommer att lösas – trots att tjuvarna fångats på bild.

– Polisen har övervakningsbilderna, men jag tror inte att de här tjejerna kommer att åka fast, säger han.

Det har hunnit gå lite mer än två veckor sedan två kvinnor krossade rutan på en pizzeria i centrala Göteborg, tidigt en lördagsmorgon. Grannen Eskil Lundgren, som såg det hela hända, tog upp mobilen och filmade hur de bar iväg på butikens kassaapparat. Trots det tidiga larmet och bilderna kommer det att dröja innan polisens utredare kan ta tag i händelsen.

Men för ägaren Noman Mustafa blev det kännbart från dag ett. Han räknar med att inbrottet kommer att kosta honom uppemot 40.000 kronor, där försäkringen kommer att ta allt över självrisken på 9.000.

Lite pengar i kassan

Under nästa vecka ska en ny glasruta levereras, då är alla synliga spår efter stölden borta. Noman Mustafa är tveksam till om det kommer att bli något mer.

– Polisen har övervakningsbilderna, men jag tror inte att de här tjejerna kommer att åka fast. Kanske skulle de kunna åka fast om de skulle göra samma sak någon annanstans, säger han.

Han är glad att det inte var mer pengar i kassaapparaten än drygt 1.000 kronor i växel.

– Hade det varit mer pengar hade de kanske kommit tillbaka.

Ett rån, tre inbrott och en stöld

Noman Mustafa och hans familj flyttade till Göteborg från Bollebygd för snart tio år sedan har de drabbats av två lägenhetsinbrott och fått bilen stulen. I Bollebygd utsattes han för ett väpnat rån i den pizzerian han drev då. Inget av brotten har klarats upp.

– Ibland är polisen lite långsamma på sådana här grejer. Men vad ska de göra? Det är svårt, men om man har en övervakningskamera så blir det säkert lättare för dem.

Många av de kunder som kommit in den senaste veckan har blivit ledsna när han berättat vad som hänt och det har fått honom att minnas tiden efter rånet i Bollebygd.

– Då var jag rädd att folk inte skulle våga komma när de fick veta vad som hade hänt, men efter det fick jag faktiskt fler kunder. Så vi får se hur det går, säger han och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.