Foto: Förslagsskiss framtagen av PP arkitekter.

Planerna för Uddevallas nya badhus rivs upp

Publicerad

Frågan om ett nytt badhus i Uddevalla har utretts i 13 år. Efter att beslutet om att det skulle byggas i centrala Uddevalla kom för tre år sedan rivs nu planerna upp, rapporterar P4 Väst.
Nu vill samverkansmajoriteten istället bygga en tävlingshall med SM-kvalité på Rimnersvallen.

Nu tar turerna kring det planerade bygget av Uddevallas nya badhus en ny vändning. Badhuset, som byggdes 1974, har länge varit i behov av en renovering. Redan 2006 påbörjades den första utredningen av ett nytt badhus. Men först 2016 kom det första beslutet: det nya badhuset skulle byggas på samma plats som där nuvarande Walkesborgsbadet ligger, vilket SVT Nyheter Väst har rapporterat om tidigare. Kostnaden beräknades till runt 400 miljoner kronor.

Partierna svänger i frågan

Kommunfullmäktige röstade tidigare i år om att badhuset istället skulle byggas på Rimnersvallen, där det finns andra idrottsanläggningar. Men det förslaget röstades ner och istället beslutade man att följa ursprungsplanen och bygga det nya där det gamla ligger.

Men nu börjar man alltså om i badhusfrågan. På grund av att länsstyrelsen har krävt skredsäkringsåtgärder har det nuvarande bygget blivit försenat. Därför har samverkansmajoriteten, där M, C, KD, L, UP och MP ingår, utrett en ny plats för badhuset, rapporterar P4 Väst.

Vill även bygga en spaanläggning

Under en presskonferens på tisdagen gjorde samverkansmajoriteten en helomvändning. Planerna på det nya badhuset i centrala Uddevalla rivs upp. Istället vill partierna nu bygga en anläggning för motions- och tävlingssimning, en simarena med SM-kvalité, på Rimnersvallen. Samtidigt vill samverkansmajoriteten bygga en rekreationsanläggning i centrala Uddevalla.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer