Skara sommarland. Arkivbild. Foto: TT

Pojke allvarligt skadad efter fall från karusell

Uppdaterad
Publicerad

En tioårig pojke har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att fall från en karusell på Skara sommarland under torsdagen. Olyckor har tidigare skett i åkattraktionen. Ärendet är rubricerat som vållande till kroppskada.

Det var strax efter klockan 19 som polis och räddningstjänst larmades till Skara sommarland där en pojke skadats i samband med ett fall från en åkattraktion. Initialt beskrevs den tioåriga pojkens skador som frakturer.

– Han har förts till sjukhus med allvarliga skador, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Janne Nilsson är vd på Skara sommarland och berättar att attraktionen där pojken skadades nu är stängd.

– Det här är ju sådant som inte ska inträffa, säger han.

Flera olyckor

Det var attraktionen Rodeo som pojken föll ifrån. Det är inte första gången olyckor sker i Rodeo, 2019 föll en åttaårig pojke och skadades benet och opererades.

Enligt Janne Nilsson handlar händelsen under torsdagen om ett fall på 20 centimeter och att pojken var vid medvetande när ambulansen kom. Pojken ska ha hamnat under attraktionen.

”Många var skärrade”

Ariana Sofraci har rest upp till Skara från Malmö med sina tre barn. De blev vittnen till händelsen.

– Det var många som var skärrade, många föräldrar som höll om sina barn, berättar hon.

Arianas barn hade tidigare under kvällen åkt attraktionen som pojken föll ifrån.

– Det känns som om det är dags att man går igenom säkerheten, säger hon.

Vållande till kroppskada

Området för olyckan spärrades av och polisen utreder nu händelsen. Brottsrubriceringen är i nuläget vållande till kroppsskada.

– Vi har haft tekniker på plats som tittat på attraktionen och vad som kan ha hänt, säger Mattias Angerfelt, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Ingen annan skadades i händelsen.

– Våra medarbetare gjorde det som skulle göras, säger vd Janne Nilsson.

Pojken vårdas på Skaraborgs sjukhus över natten. Personal på akutmottagningen beskriver pojkens skador som ”svåra skador”, men kan inte säga något mer om pojkens tillstånd, men skadorna ska inte vara livshotande.

Skara Sommarland kommer att utreda vad som hänt. Attraktionen är stängd tills vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.