Foto: SVT

Pojke kidnappad på högstadieskola i Göteborg – fyra män åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Fyra unga män åtalas för att ha kidnappat en 14-årig pojke från en högstadieskola i Göteborgsområdet, strax innan en lektion skulle börja. Motivet anses ha varit att pojken förekommit på bild tillsammans med två flickor, som är släkt till två av de åtalade.

Enligt åtalet tog männen med sig pojken till en skog, där de slog och sparkade honom. Pojken ska ha tvingats med till platsen i en bil.

– Jag påstår att det här är hedersrelaterat, säger åklagaren Mats Ihlbom till GT.

Åklagaren beskriver misshandeln som grov och gärningsmännen ska även ha sparkat på pojken när han låg ner.

– De tar med sig pojken till en skog och spöar på honom ganska ordentligt. De slår honom och när han trillar tar de upp honom och sparkar honom, säger Mats Ihlbom till GT.

Männen åtalas för människorov. Tre av dem åtalas även för grov misshandel och övergrepp i rättssak. En av männen har delvis medgett brotten. De andra tre har inte velat kommentera misstankarna, uppger åklagaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.