Polestar 2. Foto: TT

Polestar vill flytta till centrala Göteborg – kan innebära 1500 nya jobb

Uppdaterad
Publicerad

Bilföretaget Polestar vill bygga ett nytt huvudkontor i Göteborg. Tanken är att det nya området i Frihamnen ska stå klart till 2028.

– Det kommer att innebära att personalstyrkan växer från dagens 1 500 till 3000 medarbetare, säger Christian Borg, presschef på Business Region Göteborg.

Under förmiddagen meddelade företaget Polestar att en överenskommelse nåtts med Göteborg om en markanvisning i Frihamnen för att bygga ett nytt kontor.

– Det blir en ny port till frihamnsområdet på samma plats där firandet av Göteborg 400 år just nu pågår, säger Christian Borg, presschef på Business Region Göteborg.

Samlar allt på ett ställe

Elbilsföretaget finns idag på sex olika kontor, ambitionen är nu att expandera på en samlad plats. Nyheten om företagets satsning kommer kort efter att företaget varslat 170 tjänstemän.

– Det här är i linje med vår långsiktiga ambition. Vi vill fortsätta växa med det här nya kontoret och fortsätta att bygga kulturen i Göteborg där vi har våra rötter, säger Theo Kjellberg, kommunikationschef på Polestar.

Ska stå klart 2028

I samband med etableringen väntas företaget dubbla sin personalstyrka vilket kan innebära ungefär 1 500 nya arbetstillfällen på sikt enligt företaget.

Det nya huvudkontoret i Frihamnen väntas stå klart 2028.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.