I samband med att de misstänkta rånarna greps blev en polis påkörd på E20. Foto: SVT/Erik Hammar

Polis dog under rånarjakt – tre begärs häktade

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för rånet mot en tobaksaffär i Göteborg. Den fjärde misstänkta rånaren, en 16-åring, begärs inte häktad men sitter fortsatt anhållen.

I jakten på rånarna blev en polisman påkörd på E 20 och skadades så svårt att han avled.

– Det är självklart en tragedi av oerhörda mått när en polis avlider i tjänst, säger åklagaren Mehrdad Sanaei till SVT Nyheter Väst och han är tydlig med att polismannens död var en olycka som inte ingår i utredningen mot de misstänkta rånarna.

polisman död efter rån

LÄS MER: Hedrade sin döda kollega med tyst minut

De tre personer som nu begärts häktade är två 18-åringar och en 24-åring.

– Jag kan inte gå in på detaljer men utredningen har visat att samtliga fyra befunnit sig på brottsplatsen och samtliga har tillsammans och i samförstånd deltagit i rånet. Detta sammantaget gör att de är på sannolika skäl misstänkta, säger Mehrdad Sanaei till SVT.

LÄS MER: Fyra anhållna för dramatiska rånet

En fjärde misstänkt, en pojke på 16 år, sitter fortfarande anhållen men på grund av hans unga ålder har han inte begärts häktad.

– Det finns en risk för att han begår nya brott så nu jobbar socialtjänsten med att få fram en plats för honom. Senast i morgon (läs: onsdag) klockan 12 går anhållningstiden ut, säger Mehrdad Sanaei till SVT.

Utredningssekretess

Kammaråklagare Mehrdad Sanaei vill inte gå in på vad de misstänka sagt i förhör och hur de ställer sig till anklagelserna.

– Det råder utredningssekretess och jag vill inte föregripa något, säger Mehrdad Sanaei till TT.

Häktningsförhandlingarna inleds klockan 13 på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

polisman död efter rån

Mer i ämnet