Polisavspärrning framför synagogan i Göteborg efter brandattacken. Foto: Tomas Singer

Polisbevakning vid synagogan resten av veckan

Publicerad
Polisen har beslutat om fast bevakning av synagogan i Göteborg. Det meddelar presstalespersonen Ulla Brehm. Den extra bevakningen kommer att pågå uppemot en vecka.

Syftet med den fasta bevakningen är både att finnas på plats i området för människor som vill prata – men också för att förhindra nya attacker.

– Vi kan inte exkludera oss i världspolitiken. Vi ser vad som händer i världen, och så vidtar vi aktuella åtgärder med anledning av det, säger Ulla Brehm.

Efter beskedet från USA:s president Donald Trump att flytta landets ambassad i Israel till Jerusalem så har många protesterat världen över. Det är de händelserna – och naturligtvis helgens attack mot synagogan i Göteborg som lett fram polisen till beslutet om extra bevakning.

LÄS MER: Säkerheten kring synagogor förstärks i flera städer

Tre personer sitter fortfarande anhållna misstänkta för dådet, men vad som händer i utredningen vill polisen för närvarande inte säga.

– Jag kan tyvärr inte berätta om någonting nytt i utredningen. Arbetet pågår. Vi inväntar bland annat resultat från den tekniska undersökningen, säger Ulla Brehm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brandattack mot synagogan

Mer i ämnet