Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Polisbil voltade – två poliser förda till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18:10 fick räddningstjänsten larm om att en polisbil har voltat i en rondell i Trollhättan.

Det var vid en rondell på Vänersborgsvägen som en polisbil åkte av vägen och voltade. I bilen satt två polismän som fick föras till sjukhus.

Poliserna hade tagit upp jakten på en stulen bil som försöker komma undan i väldigt hög fart.

– I samband med förföljandet kör polisbilen av vägen i en rondell och voltar, berättar Peter Adlersson, polisens presstalesman.

En annan polisbil som var på plats fortsatte följa efter den stulna bilen och kunde få stopp på den genom att preja den av vägen precis vid olycksplatsen.

Två gripna

Poliserna i den voltade polisbilen fördes till NÄL för kontroll. En uppges ha ont i huvudet efter att ha slagit i det då bilen voltade, men i övrigt uppger man att de inte har några allvarligare skador.

En kvinna i 30-årsåldern och en man i 40-årsåldern befann sig i den stulna bilen och är nu gripna. De är misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel och häleri.

– I bilen har vi hittat gods som vi tror är stulet också, säger Peter Adlersson.

Föraren är även misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.