Två polisbilar krockade natten mot torsdagen på riksväg 27 påväg på ett larm om skottlossning i Svenljunga. Foto: Joakim Eriksson

Polisbilar krockade efter larm om skottlossning – fem till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två polisbilar kolliderade på väg mot samma larm om skottlossning i Svenljunga sent under onsdagskvällen, rapporterar GP. Ingen av poliserna har fått allvarliga kroppsskador. En utredning om vårdslöshet i trafik har startats.

Olyckan skedde i Borås och totalt fem poliser var iblandade. Det var när en lastbil dök upp på vägen under polisens uttryckning som krocken skedde.

– Den första bilen gjorde en snabb inbromsning och den bakomvarande låg för nära och hann inte bromsa, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Alla de inblandade poliserna fördes till sjukhus efter olyckan, men det ska inte handla om allvarliga kroppsskador.

En utredning har startats för att se om någon av förarna kan ha gjort sig skyldiga till vårdslöshet i trafik.

– Uppenbarligen hade den bakom för kort avstånd, men det kan bli så att båda förarna utreds, säger Fuxborg.

Larm om skottlossning

Bilarna var på väg till Svenljunga, där det larmats om en misstänkt skottlossning. Så småningom kunde andra patruller komma på plats.

Där hade vittnen sett en man i 18-årsåldern avlossa ett vapen rakt upp i luften. Vittnen kunde lämna ett bra signalement och polisen kunde snart gripa den misstänkte.

– Vi har gripit en person som är misstänkt för grovt vapenbrott, säger Fuxborg.

Det är i nuläget oklart vilken typ av vapen som avlossades, men ingen ska ha kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.