En pojke i 15-årsåldern och en man i 25-årsåldern vårdas nu på sjukhus, den senare med allvarliga skador. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Polisen: 15-åring i Borås träffades av misstag – var inte måltavla

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-åring som skottskadades i samband med skottlossningen i Borås under tisdagskvällen var troligen inte måltavla för skottlossningen. Enligt polisen är det ”ren tur” att inte fler personer skottskadades vid tillfället.  

– Det är hänsynslöst att man skjuter så många skott mot en person, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.

Det var strax efter klockan 19 som skottlossningen ägde rum vid en pizzeria på Hässleholmen. Två personer en man i 25-årsåldern och en pojke i 15-årsåldern skadades och vårdas för tillfället på sjukhus.

Tonårspojkens skador uppges vara lindriga och han ska troligen ha träffats av misstag och var inte måltavla för skytten.

– Det rör sig om hur skadan ser ut, en kula som går in i kroppen gör det på ett speciellt sätt och i och med det så misstänker man att det handlar om en rikoschett, säger Christer Fuxborg.

Den andra mannen, en man i 25-årsåldern vårdas även han på sjukhus och läget uppges vara allvarligt.

”Ren tur att inte fler skottskadades”

Polisen har under onsdagsnatten genomfört en brottsplatsundersökning och säkrat spår i form av ett flertal hylsor. Med tanke på antalet hylsor så anser polisen att det var ren tur att inte fler personer skottskadades vid tillfället.

– Det är hänsynslöst att man skjuter så många skott mot en person, man bryr sig inte om oskyldiga människor som befinner sig i ett område på ljusa dagen eller bara passerar, säger Christer Fuxborg.

Kopplas till gängmiljö

Polisen jobbar nu med att analysera förhör och övervakningsfilmer. Man genomför även dörrknackning och kommer att ha en ökad närvaro i området.

– Det är en pågående jakt på en misstänkt. En person hämtades till förhör igårkväll men personen är nu släppt och avskriven från ärendet i nuläget, säger Christer Fuxborg.

Polisen är i nuläget osäker på någon av de skadade varit målet för skjutningen men anser att skjutningen kopplas till gängmiljön på Hässleholmen. Enligt kommunpolisen Nadim Ghazale ska de båda männen ha kopplingar i periferin till de kriminella nätverken i Borås.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En pojke i 15-årsåldern och en man i 25-årsåldern skadades vid en skottlossning på en pizzeria i Borås i början av augusti.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer