Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Allvarligt, många som ser det och mår dåligt av vad man ser” – starta klippet för att se polisens presstalesperson kommentera händelsen som utspelade sig vid Burgårdens gymnasium i Göteborg Foto: Elin Schwartz/SVT

Så beskriver polisen dådet vid Burgårdens gymnasium

Uppdaterad
Publicerad

Vid 13-tiden på tisdagen blev två tonåringar påkörda av en bil i centrala Göteborg. Kort därpå greps två personer – senare under eftermiddagen greps ytterligare en misstänkt gärningsman.

– Bilen kör på dem med avsikt, enligt vittnen, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Hör Thomas Fuxborg berätta om det dramatiska händelseförloppet i klippet.

Mitt emot Scandinavium på Skånegatan i Göteborg, precis utanför Burgårdens gymnasium. Här kom bilen körande uppe på gång- och cykelbanan mitt under pågående skoldag på och mitt framför ett antal vittnen. Bilen körde på två tonåringar, som under tisdagen vårdats på sjukus.

– Jag bara hoppas det går bra för de påkörda och hoppas att vittnena till olyckan mår bra, säger Thomas Fuxborg.

”Händelsen har skett i kriminell miljö”

Polisen uppger för SVT Nyheter att de gripna är mellan 18 och 25 år gamla – samtliga kända av polisen sedan tidigare.

– Den här händelsen har skett i en kriminell miljö. Men exakt vad som ligger bakom vet vi ännu inte, säger Fredrik Svedemy, även han presstalesperson vid polisregion väst.

Brottsmisstanken är grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.