Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De två tonårspojkarna misstänks för grov misshandel efter påkörningen vid Burgårdens gymnasium. Foto: SVT

Två personer påkörda av bil vid Burgårdens gymnasium i centrala Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Två tonårspojkar blev under tisdagen påkörda av en bil utanför Burgårdens gymnasium i centrala Göteborg. De båda fick föras med ambulans till sjukhus.

Tre misstänkta personer har gripits – alla har enligt polisen kopplingar till en kriminell miljö.

Det hela startade med någon form av bråk vid 13-tiden på tisdagen. Efter bråket ska minst två personer ha hämtat en bil och sedan kört upp på den cykelbana som löper längs med Burgårdens gymnasium på Skånegatan i Göteborg.

Två tonåringarna blev påkörda och fick föras till sjukhus. Sahlgrenska beskrev i ett tidigt skede skadeläget för de båda pojkarna som ”stabilt” respektive ”lindrigt”.

De misstänkta flydde

Efter påkörningen flydde de misstänkta gärningspersonerna i bilen i riktning mot Valhallabadet, där en polispatrull sedan började följa efter.

De misstänkta ska därefter ha kört mot Hisings Backa och sedan lämnat bilen.

– Vi kunde gripa två stycken strax efteråt, sa Tomas Fuxborg, presstalesperson vid polisregion väst, vid 14-tiden.

Senare under eftermiddagen meddelade polisen att ytterligare en person har gripits.

– Tre har gripits men det är lite oklart om alla tre har suttit i bilen, eller om det bara var två i bilen, säger Fredrik Svedemy, också han presstalesperson vid polisen region väst.

Enligt Svedemyr är de gripna mellan 18 och 25 år gamla och de ska alla vara kända av polisen.

– Den här händelsen har skett i en kriminell miljö. Men exakt vad som ligger bakom vet vi ännu inte.

Brottsmisstanken är grov misshandel.

”Stort pådrag”

Händelsen bevittnades av många personer och en som befann sig i närheten var Martin Zeilon. Han såg när polisbilar och ambulanser anlände till platsen.

– Jag tänkte först att det varit en skjutning och höll mig undan. Sedan gick jag fram för att kolla vad som hänt, säger han.

Han såg sedan en kille sitta på marken, mot en husfasad. Han såg enligt Martin Zeilon ut att må ganska ok. Den andre av de påkörda såg han aldrig.

Krismöte på skolan

Enligt Niclas Faritzon, utbildningschef på gymnasieområdet där skolan ligger, har de haft ett krisledningsmöte under eftermiddagen.

– Fokus nu är att informera elever och lärare om vad som hänt och att fokusera på elevhälsan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.