Foto: TT

Polisen: förhållandevis lugn Valborg

Publicerad

Inga grova våldsbrott inträffade under kvällen eller natten.

– Valborg kan betecknas som en vanlig lugn helg i Västsverige, inget som sticker ut, säger Jenny Widén som är polisens presstalesperson.

Ett 30-tal personer omhändertogs för berusning i Göteborg under Valborgskvällen och natten och ett fåtal personer fick följa med polisen för provtagning efter misstänkta narkotikafall. Men inga grövre brott rapporterades in.

– Det blev en bra natt för firarna sett ur den aspekten. Man får väl misstänka att vädret bidrog till att fler stannade hemma och inte lockades ut när det var kallt och regnigt, säger Jenny Widén.

Yxbråk som kom av sig

Under natten larmades polisen till Timmele utanför Ulricehamn där ett 20-tal personer hade hamnat i bråk och enligt uppgift ska någon ha haft en yxa med sig.

– När vi kommer dit har det lugnat ner sig. Det finns inga uppgifter om skadade och ingen är gripen. En anmälan om ringa misshandel har upprättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.