Gothia cup-deltagare knivskuren i Partille

Uppdaterad
Publicerad

Gothia cup-laget hade precis gått av bussen när de konfronterades av en aggressiv person. Vilt tumult uppstod och en ledare till fotbollslaget blev knivskuren i benet. Enligt Katarina Yngvesson vid Sahlgrenska sjukhusets pressjour är ledaren allvarligt skadad.

Polisen i Göteborg åkte på onsdagen till Partille efter att ha blivit larmade om ett knivslagsmål på ett torg i närheten av en skola.

– Det ska ha varit någon som jagat Gothia-deltagare och kort därefter fick vi rapporter om att någon blivit knivskuren, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst.

Enligt Gothia cup skedde bråket precis när ett lag från Tyskland klivit av en buss på platsen. Den person som förts till sjukhus ska ha varit ledare i det aktuella laget.

Enligt polisen ska en man ha gått fram till laget och bråk har då uppstått.

– De lyckades lägga ner gärningsmannen men han lyckades slingra sig och har därefter tagit upp en kniv, säger Christer Fuxborg.

Skadades i benet

Ledaren ska enligt polisen blivit knivskuren i benet och knivmannen jagade därefter iväg laget in på ett skolområde.

– Patienten röntgades och ska opereras så det är allvarligt, säger Katarina Yngvesson på Sahlgrenskas pressjour.

Polisen har gripit en misstänkt gärningsman och hade initialt uppgifter om att det skulle finnas ännu en. Något som man senare ändrade till att det troligen handlat om en ensam gärningsman.

Brottsrubriceringen är grovt olaga hot mot grupp, försök till dråp samt skadegörelse.

– Men varför just detta laget blev föremål för hans aggressivitet vet vi inte, säger Christer Fuxborg.

Den misstänkte mannen skadades i handen under bråket och fördes till sjukhus. Gothia cup skickade krisstöd till skolan för att stötta ungdomar som bevittnat händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.