Hör polisens kommenderingschef om när den misstänkte mannen hittades död. Foto: SVT

Polisen efter att misstänkt hittats död: ”Inte den utgången vi hoppades på”

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 55-årsåldern som var internationellt efterlyst för att ha orsakat explosionen i ett bostadshus i Annedal i centrala Göteborg har hittats död. Men utredningen om själva bombdådet fortsätter.

– Vi har en hyfsad idé om vad som hänt, säger Anders Börjesson, polisens kommenderingschef.

Mannen, som var häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst, påträffades på onsdagen i Göta älv, vid Stenpiren i centrala Göteborg.

Polisen misstänker i nuläget inget brott i samband med dödsfallet. Mannens död innebär att utredningen om misstankar mot honom inte drivs vidare.

Explosion i Annedal i Göteborg

– Det var inte den utgången vi hoppades på. Samtidigt är det skönt på något sätt att vi fått ett besked. Vi har ju letat efter honom i många dagar, säger Anders Börjesson.

Utredning kan ta tid

Utredningen kring vad som hände i huset i Annedal fortsätter. Fortfarande genomförs en brottsplatsundersökning för att få fram orsaken till explosionen.

– Det kan dra ut på tiden. Det är en ganska besvärlig miljö och komplicerad historia.

Anders Börjesson vill inte svara på om fler personer kan komma att bli misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Annedal i Göteborg

Mer i ämnet