Flera människor hade lagt ned ljus utanför mannens bostad i Bergsjön på måndagsmorgonen. Foto: Alva Karlsson/SVT

Polisen: Mord på taxichaufför i Bergsjön inte felskjutning

Uppdaterad
Publicerad

Ingen är ännu misstänkt eller gripen för mordet på en taxichaufför i Göteborg i söndags. Mannen var inte känd av polisen sedan tidigare – men mordet var ingen olyckshändelse, tror polisen.

– I nuläget är inte huvudspåret att det skulle kunna ha varit en felskjutning, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Över 100 förhör har hållits under söndagen och måndagsförmiddagen. Men bakgrunden till att en man sköts till döds utanför sitt hem i stadsdelen Bergsjön i Göteborg under natten till söndagen är fortfarande oklar.

– I nuläget har vi ingen misstänkt eller motiv till varför det här har inträffat, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Inte olyckshändelse

Brottsoffret hade precis parkerat sin bil efter ett arbetspass som taxichaufför under natten när han sköts till döds. Larmet inkom till polisen strax före klockan halv fyra på söndagsmorgonen.

Mannen var inte känd av polisen sedan tidigare, och polisen misstänker i nuläget inga gängkopplingar.

TT: Kan det ha varit en olyckshändelse, att fel person drabbats av detta?

– Vi försöker tänka så brett som möjligt, men i nuläget är inte huvudspåret att det skulle kunna ha varit en felskjutning, säger Fuxborg.

Vill ha tips

Polisen arbetar nu med att kartlägga mannens sista tid i livet.

– Vi kartlägger hur mycket han har kört i helgen, vilka adresser han varit på och vilka han varit i kontakt med, säger Thomas Fuxborg.

Polisen har även genomfört ett stort antal dörrknackningar i området. Det har också gjorts en teknisk undersökning av brottsplatsen. Flera personer som har hört pistolskott har förhörts av polisen, men ännu finns det inga vittnen som har sett händelsen.

– Vi är intresserade av att få in tips från allmänheten. Har man sett eller hört något vill vi gärna att man ringer 114 14, säger Thomas Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.