Klicka på klippet för att höra boende Thomas Mätzch och polisen Morgan Tärning berätta. Foto: SVT/Privat

Polisen om bilbränderna i Skövde: ”De har koll på oss”

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst har under förra veckan fått rycka ut på 18 misstänkt anlagda bilbränder på olika platser i stadsdelen Södra Ryd i Skövde.

– Det mesta talar för att det är samma gärningspersoner, säger Morgan Tärning, lokalpolisområdeschef på polisen i Skövde.

Natten mot söndagen brann det på tre olika platser i Södra Ryd i Skövde och sammanlagt under förra veckan fick polisen och räddningstjänsten rycka ut på 18 bilbränder.

Utredning om mordbrand

Ingen person har kommit till skada men under natten mot lördagen kunde det slutat illa när två bilar brann på Stockvägen i Södra Ryd och det tog eld i ett förråd som hänger ihop med bostadshusen.

– Vi har haft en sagolik tur, de hade kunnat bli så vansinnigt mycket värre. Hela kedjehuset hade kunnat gå upp i lågor, säger Thomas Mätzch, boende vars förråd förstördes.

Polisen: ”De har koll på oss”

Polisen har ännu inga misstänkta för bränderna. Morgan Tärning berättar att en speciell grupp har tillsats som enbart ska jobba med bränderna.

– Men vi kan inte stå ensamma, vi behöver allmänhetens tips för att vi ska nå ett resultat i utredningen.

Klicka på klippet för att höra boende Thomas Mätzch och polisen Morgan Tärning berätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.