Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Polisen om bränderna i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SVT är det en husrannsakan i veckan som är startskottet till veckans bränder. På torsdagskvällen brann det på flera ställen i Trollhättan. Både i centrala stan och i förorter. Under natten sattes även ett 34 bilar i brand. 

– Ett illdåd som inte är acceptabelt, säger Paul Åkerlund, ordförande i Kommunstyrelsen i Trollhättan, på en presskonferens. 

Hör Jenny Wester berätta mer i klippet

– Polisen ser väldigt allvarligt på gårdagens händelser, säger Jenny Wester, lokalpolisområdeschef i Östra Fyrbodal på samma presskonferens.

Hon säger även att polisen fortfarande misstänker att bränderna är samordnade och synkade.

– I nuläget har vi dock inga gripna. Men vi jobbar aktivt och det går framåt. Vi har gjort viktiga framsteg men mer än så kan jag inte säga i nuläget.

Polisen efterfrågar även tips från allmänheten och uppmanar alla som tror de har gjort några viktiga iakttagelser att höra av sig till myndigheten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunstyrelsens Paul Åkerlund (S) och oppositionsrådet Per Eriksson (M) om de anlagda bränderna i Trollhättan. Foto: Julia Kero/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.