Åttaårige Yuusuf blev offer för den hänsynslösa handgranatsattacken på Dimvädersgatan. Foto: TT/Privat

Polisen vädjar efter nya tips från kriminella

Uppdaterad
Publicerad

I dag begravs åttaårige Yuusuf som dog efter att en granat kastats in i en lägenhet i Biskopsgården. En vecka efter dådet har ingen gripits och polisen uppmanar återigen kriminella att höra av sig med tips.

– Fortfarande finns ingen misstänkt gripen, säger Robert Karlsson, polisens chef för grova brott i Västra Sverige.

Det är en vecka sedan attacken, som polisen förmodar var en del i ett gängkrig med kopplingar till dödskjutningarna på Vår Krog och bar.

Pojke dödad av handgranat

Läs också: Explosion i lägenhet

Under förra veckan har polisen arbetat med att samla in tips och kartlägga personers rörelsemönster i området den aktuella natten. Det har bland annat gjorts genom dörrknackning och genomgång av filmer från övervakningskameror.

– Det arbetet fortsätter denna veckan. Det är full aktivitet och den satsningen fortsätter i allafall fram till fredag, säger Robert Karlsson.

Förtydligar budskapet

Polisen har tidigare gått ut och vädjat till allmänheten och även till kriminella att höra av sig med tips. Han vill förtydliga budskapet nu.

– Om man vet något eller på ett eller annat sätt är del av problemet genom att ingå i en kriminell miljö och väljer att inte säga något, då accepterar man också att familjen inte längre är fredad, säger Robert Karlsson.

I fredags träffade SVT Yuusufs pappa Abdiwahid som rest från England till Sverige för att hämta hem sin familj och begrava sin son.

Yuusuf begravs i Göteborg under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pojke dödad av handgranat

Mer i ämnet