En räd under lördagskvällen mot sexhandeln resulterade i sju misstänkta sexköpare runtom i Göteborg. Foto: SVT

Polisräd mot sexköpare – sju misstänkta män greps

Uppdaterad
Publicerad

Sedan en tid tillbaka satsar polisen på att komma åt sexköparna i Göteborg och lördagens räd var en del i den satsningen. Sju misstänkta sexköpare kunde gripas och förhöras innan de släpptes i väntan på åtal.

– Det är allt från arbetslösa, till studenter och välbetalda chefer, säger Anton Molin, polisassistent vid lokalpolisområde city i Göteborg, som var en av de ansvariga för räden under lördagen.

Sättet att arbeta med att få med sig både utredare och socialtjänsten underlättar för polisen att nå både misstänkta och offer på plats, som båda erbjuds hjälp av socialtjänsten. Målet med insatsen var att lagföra sexköpare, men också att upptäckta koppleri och människohandel. Men det finns andra mål med insatser som den under lördagkvällen.

– Målet är också att få kontakt med tjejerna och informera om att det finns hjälp att få, säger Anton Molin, som är mycket nöjd med insatsen där tre patruller deltog.

Kvinnorna kommer från hela Europa

Polisen slog till mot både lägenheter och och hotell. Kvinnorna som sålde sex var från flera olika länder runtom i Europa, däribland Polen, Ukraina, Italien och Spanien.

Polisen kommer fortsätta arbeta aktivt mot sexhandeln både på nätet och mot faktiska platser där det säljs sex.

 Gårdagens insats gav goda resultat och polisen kommer att lagföra de misstänka männen som är i åldrarna 18-50 år.

– Vår förhoppning är att alla går till åtal, säger Anton Molin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.