RV 41 vid Fritsla, Ryamotet på RV 40 och brandstationen i Öjersjö – tre av platserna som blev centrala i polisens insats, natten mot söndag. Foto: SVT

Polisjakt efter att bil beskjutits i Marks kommun

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndagen larmades polisen om att personer som färdats i en bil hade blivit beskjutna av personer som kört upp jämsides med dem på riksväg 41 i Marks kommun. Efter en polisjakt är nu två personer gripna misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott.

Strax efter midnatt fick polisen larm om att en bil blivit beskjuten. Den som larmade hade suttit i bilen som blivit beskjuten och berättade att någon hade kört upp jämsides och avlossat skott mot dem. Förövarna hade kört från platsen men polisen fick deras signalemente från den som ringde in larmet.

– Det har varit ett intensivt arbete under natten, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Västra Götaland.

Runt klockan 01.00 fick polisen syn på den efterspanade bilen och försökte stoppa den, men de misstänkta lämnade då platsen. Efter en kort biljakt stannades de misstänkta och två personer sprang ifrån bilen.

– Det var en tillfällighet just då att polisen fick syn på den bilen vid Ryamotet på riksväg 40 och försökte stoppa dem, säger säger Stefan Gustafsson, och fortsätter:

– Men eftersom de misstänktes ha vapen var man försiktiga, så bilen hann stanna först och två personer sprang från platsen, men kunde då gripas ganska snabbt.

Anhållna för mordförsök

Bilen med ytterligare en misstänkt försvinner samtidigt från platsen. Senare under natten påträffas den bilen vid Öjersjö brandstation. Den tredje personen är ännu inte gripen.

– Vi jobbar vidare med bra material och vi söker minst en person, säger Stefan Gustafsson.

Har ni signalement på honom?

– Vi har uppgifter på honom, men mer kan jag inte säga, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Västra Götaland.

De två gripna, som är i 20-årsåldern, är efter förhör av åklagare anhållna misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.