Victor Schulz har arbetat som polis i nordöstra Göteborg sedan 2008. Trots händelserna i Hjällbo är hans bild av området är att ”det går mot det bättre” Foto: SVT

Polisnärvaro i Hjällbo hyllas med blommor och teckningar

Uppdaterad
Publicerad

Blommor, teckningar och uppmuntrande kommentarer. Den förhöjda polisnärvaron i Hjällbo har fått stor uppskattning bland boende i området.

– Det ger en motivation att fortsätta, säger Victor Schulz, polis i nordöstra Göteborg, som även ser en positiv utveckling i området.

Det har gått över två veckor sedan händelserna i Hjällbo, som startade med ett storbråk med omkring hundra inblandade och slutade med att en man i 45-årsåldern sköts till döds mitt på torget. För att skapa trygghet har polisen därför ökat sin närvaro i området.

Och det har uppskattats bland de boende.

Konflikten i Hjällbo

– Vi har bland annat fått blommor och teckningar, men framförallt är det människor som kommer fram och vill prata med oss, säger Victor Schulz, som arbetat i området i tretton år.

Hör honom berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konflikten i Hjällbo

Mer i ämnet