Foto: TT

Polisstudent visade upp ogiltigt körkort – måste lämna utbildningen

Publicerad

En polisstudent blev av med sitt körkort när hon körde för fort i Göteborg. Trots det ska hon ha kört bil igen en vecka senare. När hon stoppades ska hon ha visat upp ett ogiltigt körkort. Nu tvingas hon lämna polisutbildningen.

Det var i våras som studenten ska ha kört längs Oscarsleden i Göteborg i 130 kilometer i timmen trots att den högsta tillåtna hastigheten var 70. Polisen beslagtog hennes körkort, men trots det ska hon återigen ha ertappats med att köra bil. Vid det tillfället ska hon dessutom ha visat upp ett ogiltigt körkort.

Åtalas och tvingas lämna utbildningen

Studenten åtalas nu för grov olovlig körning och missbruk av urkund. Hon tvingas dessutom lämna polisutbildningen eftersom polisens personalansvarsnämnd anser att hon är olämplig att fortsätta.

I förhör säger dock studenten att hon inte kört olovligt med mening eftersom hon trodde att hon fick köra bil i väntan på ett beslut från Transportstyrelsen. Hon säger även att hon visade upp sitt gamla körkort för polisen eftersom de ville se en id-handling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer