I den nya Kvibergsskolan ska eleverna ha många olika arbetsrum att välja på Foto: Sweco

Politiker kritiska till skola utan klassrum

Uppdaterad
Publicerad

Den nya Kvibergsskolan har en vision om att bli en digitaliserad skola utan klassföreståndare och klassrum. Nu reagerar ledande politikerna i stadsdel öster.

– Vi är helt tagna på sängen. Det här är inte den skola vi beställt, säger Özgur Tasbas (MP), stadsdelsnämndens ordförande i Östra Göteborg till GT.se

I en intervju med SVT Nyheter Väst i början av mars berättade rektor Mikael Parknäs om planerna för den kommunala skolan i Kviberg. Ett tänk där den traditionella katederundervisningen slopas och där barnen arbetar i åldersblandade grupper utan ett eget klassrum att gå till.

Efter rapporteringen har telefonerna gått varma till politikerna i stadsdel öster, enligt GT.se.

Kvibergsskolan

– Föräldrarna upplever att deras barn blir experiment och försökskaniner, säger stadsdelsnämndens ordförande Özgur Tasbas (MP) till GT.se.

Han säger också till tidningen att politikerna i nämnden är tagna på sängen över undervisningsplanerna på den nya Kvibergsskolan.

Laila Svensson som är sektorschef med ansvar för utbildning i stadsdelen Östra Göteborg säger dock till tidningen GT att politikerna har fått kontinuerlig information av rektorn om innehållet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvibergsskolan

Mer i ämnet