Premiär för Håkans klubbland

Uppdaterad
Publicerad

Evert Taube-museet får ge plats för Håkan Hellström. På lördag är det premiär för Klubbland på Liseberg.

”Det är så vackert där” sjungs det i högtalarna när besökarna kliver ur hissen in i Klubbland. På en våning i Liseberg får fansen möjlighet se en utställning om Håkan Hellströms liv och karriär.  

– Det finns material som inte ens jag själv sett. Du vet massa små godis i påsen, säger Isse Samie, från skivbolaget Woah Dad, som tagit fram utställningen.

Håkan Hellström

Bakgrund i Gais

Under hela 2017 kommer utställningen att vara öppen. Den som besöker får följa Håkan från födelse till konserterna på Ullevi. Kläder från skivomslag men även idolaffischer och fotbollsfoton syns i utställningen. Mycket har aldrig visats tidigare. 

– Den bilden har kanske inte fansen sett, när han lirade i Gais, säger Isse Samie och pekar ut ett foto i fotbollshörnet.  

Utställningen är interaktiv. Under utställningen kan besökarna ställa sig och sångbåset för att sjunga in Håkan Hellströms låtar, eller ställa sig i ett annat bås för att ta selfies med Håkan.  

– Det är inte bara verk som hänger på väggarna, säger Isse Samie.

Håkan Hellström besöker senare

Utställningen är ett samarbete mellan Liseberg och Håkan Hellströms skivbolag Woah Dad. Håkan Hellström har sett utställningen under uppbyggnaden. Han har även bidragit med kläder och andra föremål till utställningen. 

– Han är väldigt överväldigad och tycker det är jätteroligt. Jag tror han kommer vara här en regnig tisdag i juni, juli eller augusti när det inte är något folk här, och ta del av den själv, säger Isse Samie.

Utställningen tar plats i lokalerna som förr huserade Evert Taube-museet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström

Mer i ämnet