Prislappen på det nya badhuset höjs Foto: SVT

Prislappen på Uddevallas nya badhus höjs

Uppdaterad
Publicerad

Efter en timmes förhandlingar så beslutade en majoritet i kommunfullmäktige i Uddevalla att höja investeringsramen för det omstridda nya badhuset från 400 miljoner kronor till 464 miljoner kronor. Detta på grund av att man ska bygga tio simbanor istället för åtta och på så sätt kunna anordna simtävlingar. 

Trots att oppositionen yrkade på avslag och återremiss, och menade att arbetet bakom de nya skisserna inte var tillräckligt genomarbetat, så kommer kommunstyrelsen förslag att bifallas.

Oppositionen, som tidigare har ansett att kalkylen på 464 miljoner kronor inte håller, menade vid denna omröstning att kommunstyrelsen behandlat ärenden alldeles för ”fort och fel”.

-  Processen har genomförts taffligt och har alldeles för många, stora brister, säger Elving Andersson (C).

Fler beslut kvar att fatta

Annelie Högberg (S) ordförande i kultur och fritidsnämnden motsäger sig detta och menar att det är bra att projektet nu kan sätta igång på riktigt.

– Jag har träffat många medborgare som säger att vi tjafsar för mycket, jag uppmanar oss i kommunfullmäktige att sluta upp att bråka och få klart det nya badhuset innan det gamla rostar ihop, sa hon under mötet.

Men trots detta så menar oppositionen att det finns många fler beslut kvar att fatta. Ett av dessa är att kommunen ska erbjuda invånarna – och Uddevalla simklubb – en ersättningsbassäng under de cirka tre åren som det gamla badhuset kommer vara stängt.

Under tiden som det nuvarande badhuset byggs har det föreslagits av majoriteten att utomhusbadet vid Gustafsberg ska fungera som ersättning. Den tillfälliga byggnaden beräknas kosta kommunen ytterligare 30 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.