I klippet berättar Räddningstjänstens Matilda Gustavsson, på plats vid brandplatsen på Ringön, om insatsen under natten. Foto: Tomas Singer

Räddningstjänsten om storbranden på Ringön: Därför släcker vi inte branden

Uppdaterad
Publicerad

Larmet om branden kom mitt i natten. Ganska snart stod det klart att räddningstjänsten Storgöteborg hade en storbrand i industriområdet Ringön på Hisingen att hantera. Här förklarar räddningsledare Matilda Gustavsson om beslutet att inte försöka släcka branden i den drabbade byggnaden.

– Det var övermäktigt, säger hon till SVT Nyheter Väst.

Tidigt på lördagsmorgonen gick Räddningstjänsten ut med ett så kallat VMA – viktigt meddelande till allmänheten där alla i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Räddningstjänsten gick även ut med informationen om att det inne i den branddrabbade lokalen på Ringön fanns brandfarlig vätska i större mängder. Det bedömdes inte lönt att försöka att släcka branden med vatten. Man ville heller inte använda släckskum i arbetet, detta för att undvika en miljöskada.

Starta klippet i spelaren för att se och höra Räddningstjänstens insatschef Matilda Gustavsson, på plats vid branden på Ringön under lördagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.