Rån på förskola i Lerum

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna blev under fredagskvällen utsatt för ett rån på en förskola i Lerum. Det ska röra sig om tre rånare som bland annat slagit kvinnan och hotat henne med kniv. Polisen kallade in helikopter i sökandet efter det misstänkta rånarna.

Det var vid 18.30-tiden under fredagskvällen polis fick ett larm om ett rån vid en förskola i Lerum. Enligt uppgifter till polisen har en kvinna som arbetar på förskolan blivit överraskad på väg ut ur byggnaden.

– Då är det tre yngre killar iklädda hjälmar som hotar henne med kniv och slår henne, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region väst.

Kort därefter ska de misstänkta rånarna ha försvunnit från platsen och bland annat fått med sig en handväska med mobiltelefon inuti.

Kvinna själv flydde in i förskolan och larmade polisen.

Kallade in helikopter

Polisen kallade in helikopter i sökande efter de misstänkta rånarna.

– Vi tog dit en helikopter för att vi hade ett lugnt läge och vill se om vi kunde hitta någon mopedburen ungdom i området, säger han.

Ingen är gripen för rånet.

– Det har inte gett något resultat i nuläget, säger Stefan Gustafsson.

Kvinnan ska inte vara allvarligt skadad och har inte behövt uppsöka sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.