Rånmisstänkta kvinnorna förnekar brott

Publicerad

Två kvinnor i 30-årsåldern har häktats misstänkta för rånet på en äldre man vid Järntorget i Göteborg i lördags.

Göteborgs tingsrätt beslutade på tisdagseftermiddagen att häkta kvinnorna på sannolika skäl, vilket är den högre graden av misstanke. Häktningsförhandlingen skedde bakom stängda dörrar, med hänvisning till förundersökningssekretess.

De båda kvinnorna greps i lördags för ett rån på en äldre man vid Järntorget i Göteborg. Kvinnorna är i 30-årsåldern, medborgare i ett annat land och saknar fast adress i Sverige.

Ett av skälen till häktningen var enligt åklagaren att det fanns risk för att de misstänkta avviker.

Överklagar beslutet

Karl Sjölander är advokat till en av kvinnorna och han berättar för SVT Nyheter Väst att han fått i uppdrag att överklaga häktningsbeslutet för sin klient.

– Hon förnekar brott och menar att det är frågan om ett missförstånd och hoppas att den fortsatta utredningen visar det och rentvår henne, säger han.

Även den andra kvinnan förnekar brott, men enligt hennes advokat så har de ännu inte diskuterat om de ska överklaga häktningsbeslutet.

Åtal om två veckor

Sättet rånet i lördags genomfördes påminde, enligt polisen, om ett uppmärksammat rån tidigare i sommar då en äldre man avled efter att ha blivit rånad på samma plats. De häktade kvinnorna är i nuläget inte misstänkta för det brottet.

– Det finns inget i nuläget som tyder på att de kommer bli misstänkta för det brottet, säger kammaråklagare Mats Dahlberg.

Åtal mot kvinnorna ska vara väckt senast 18 augusti.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rån på Järntorget

Mer i ämnet