Kommunalrådet Alexander Abenius (M), menar att skadegörelsen är allvarlig ur flera perspektiv. Foto: Matilde Hagen/Lerums kommunVisa alla (2)
Visa alla (2)

Regnbågsflagga vandaliserades i Lerum – polisanmäls av kommunen

Publicerad

En sönderhuggen, bränd flaggstång och en vandaliserad regnbågsflagga i Gråbo, Lerums kommun, har fått kommunalrådet Alexander Abenius (M) att reagera starkt. Nu polisanmäler kommunen händelsen.
– Det är ett hot mot alla hbtq-personer i vår kommun, det är helt oacceptabelt, säger Alexander Abenius.

Det var i fredags som kommuninvånaren Matilde Hagen gick med sina barn för att leka, när barnen upptäckte den söndriga flaggstången vid en skola. Hon tog bilder av den som hon lade upp på sociala medier.

Inlägget delades och nådde kommunalrådet Alexander Abenius som reagerade kraftigt mot händelsen. Dels för att det handlar om skadegörelse som han menar är helt oacceptabel.

– Men också för att det skedde i samband med Pride i Stockholm där man uppmärksammar hbtq-personer och tolerans, det är jättetråkigt, säger han.

– Det är särskilt allvarligt för mig eftersom att det tydligt är riktat mot en viss grupp.

Polisanmäls av kommunen

Under måndagen kommer händelsen att polisanmälas av Lerums kommun.

Alexander Abenius (M) säger att det nu kommer att sättas upp en ny flaggstång, och i samband med det planerar de någon typ av manifestation.

– Kanske att vi får frångå vår flaggpolicy i förmån för att hissa regnbågsflaggan, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyhetsöversikt i Väst

Mer i ämnet