Polisen i Göteborg utfärdade 61 ordningsböter i en riktad insats på fredagen Foto: Arkivbild

Polisinsats mot elsparkcyklister i Göteborg – 61 bötfällda

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen genomförde polisen i område city i Göteborg en riktad insats mot elsparkcyklister. Platserna för insatsen valdes ut efter tips från allmänheten. Totalt bötfälldes 61 personer som bland annat ska ha kört mot trafiken och på gångbanor.

Det var under fredagseftermiddagen som polisen åkte ut till platser i centrala Göteborg i en riktad insats mot elsparkcyklar. Bland annat gjordes insatser i Brunnsparken, Avenyn och på Järntorget. Platserna valdes ut efter tips från allmänheten via bland annat polisområdets sociala medier.

– Det här är ett problem som växer och då gäller det att vi är med på banan och är lyhörda för folks åsikter om det, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg

Totalt resulterade insatsen i 61 ordningsböter mot personer som ”skjutsat, kört på gångbanor samt mot trafiken”, skriver polisen på sin hemsida.

Majoriteten av de bötfällda var i åldern 25-30 år men även yngre förare stoppades.

– Flera var såpass unga så man fick ringa målsman, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Enligt polisen ska flera av de bötfällda visat förståelse över insatsen.

I klippet berättar en läkare på Sahlgrenska om de vanligaste skadorna i samband med elsparkcyklar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.