Foto: SVT

Rivningen av gasklockan försenas igen

Uppdaterad
Publicerad

Rivningen av gasklockan skulle ha påbörjats. Men nu har ett av de rivningsföretag som förlorade upphandlingen överklagat till Kammarrätten.

Det var den 21 oktober som Förvaltningsrätten i Göteborg beslutade att rätten inte överprövar upphandlingen av rivningen av gasklockan. Förvaltningsrätten ansåg att det inte kommit fram något som visar att Göteborg Energi, som äger gasklockan, förfarit felaktigt vid bedömningen av rivningsanbuden.

Rivningsföretagen har haft tre veckor på sig att överklaga till Kammarrätten och nu har alltså ett av företagen, NKR Demolition Sweden AB, överklagat till Kammarrätten.

Gasklockan i Göteborg

Senast i februari

Det innebär att rivningen av gasklockan blir ännu mer försenad. För Göteborg Energi, som äger gasklockan, kan det bli väldigt ont om tid , eftersom gasklockan måste vara riven senast förste februari.

Enligt Tommy Järås på Fågelcentralen Hisingen så hinner inte pilgrimsfalkarna, som bor i gasklockan, hitta en ny boplats innan vårens häckning, om rivningen sker senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gasklockan i Göteborg

Mer i ämnet