Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Helena Josefsson

Robin har lagt 40 år och tusentals timmar på BK Häcken

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen gäller det för BK Häcken, för då kan klubben nämligen bärga hem ett guld i allsvenskan.

– Det skulle självklart betyda enormt mycket, för det är det finaste priset ett lag kan få i Sverige, ett SM-guld, säger Robin Carlander, ett av lagets mest hängivna fan.

Se i klippet när Robin Carlander besöker statyn för en av grundarna till BK Häcken.

Robin Carlander hade varit ordförande för supporterklubben Getingarna i mer än tio år när han lämnade över stafettpinnen till Johannes Jensen för två år sedan.

Men han har för den skull inte slutat följa sin klubb utan är med på varje match de spelar och då ser han också till att klä sig i klubbens färger, svart och gult.

Ett poäng krävs

– Jag har lagt tusentals timmar på att resa land och rike runt för att titta på min klubb. Jag har också tänkt, drömt och hoppats att ett guld ska bli verklighet.

Ett poäng till krävs för att BK Häcken ska lyckas med det historiska för aldrig tidigare har klubben varit så nära att ta guld i Allsvenskan.

– Nu gäller det, allt står på spel vi och vi har det i våra egna händer, må bästa gulsvarta lag vinna, säger han glatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.