Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med i klippet och hör vad Malin Fahlén, vice klubbchef för BK Häcken, säger om lagets framgånger. Foto: SVT/Helena Josefsson

Det ligger bakom framgångarna: ”Gått vår egen väg – BK Häcken-vägen”

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen kan Häcken ta guld i allsvenskan för första gången sedan start. Klubben har anor från 1940, då ett gäng unga pojkar började spela fotboll tillsammans på Hisingen i Göteborg.

– Det är ett målmedvetet arbete sedan många år tillbaka som gjort att klubben nu står i skarpt läge för att slåss om guld i allsvenskan, säger Malin Fahlén, vice klubbchef.

Se i klippet vad vice klubbchefen tror är orsaken till framgångarna.

Redan för tio år sedan var BK Häcken nära att ta guld i allsvenskan, men enligt vice klubbchefen Malin Fahlén så snubblade de på mållinjen den gången. Annat är det nu.

– Vi har tagit steg för steg och tänkt långsiktigt och klokt och inte göra som alla andra, utan vi har gått vår egen väg, BK Häcken-vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.