Ryanair inleder förhandlingar med det brittiska pilotfacket. Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

Ryanair kan ställa in hundratals flygningar – storstrejk väntas

Uppdaterad
Publicerad

Ryanair hotar med att ställa in ytterligare 600 flyg med start onsdagen den 25 juli. Det meddelade flygbolaget, enligt AFP. Skälet är hotet om strejk från kabinpersonal.

Redan i början av juli ställde lågprisbolaget in 30 flygningar i samband med att piloter på Irland gick ut i strejk. Turbulensen i bolaget beror på att de anställda vill att flygbolaget börjar använda sig arbetslagar i respektive land som Ryanair verkar i, något som flygbolaget hittills vägrat.

De flyg som kan beröras från och med den 25 juli är flyg från Spanien, Portugal och Belgien. I Sverige flyger Ryanair bland annat till Alicante, Malaga och Palma från Landvetter flygplats. Från Skavsta flygplats flyger Ryanair till samma destinationer, och dessutom till Bryssel, Faro, Barcelona, Gran Canaria och Teneriffa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.