Håkan Hellströms rekordkonsert på Ullevi hade sommaren 2014 fler besökare än tidigare rekordhållaren Bruce Springsteen. Foto: TT

Rykten om falska Håkan Hellström-biljetter

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter säljs falska Håkan Hellströmbiljetter. De riktiga släpps först under lördagen.

Det är Nyheter 24 som skriver om biljetterna. Enligt nyhetssiten är det en bluffsite som har påbörjat försäljningen till Håkan Hellström på Ullevi i juni nästa år.

Flera glada Håkan-fans ska ha skrivit på nätet om att de redan har fått tag på biljetter, trots att de släpps först klockan 12 på lördag.

Håkan Hellström på Ullevi 2014

”Utnyttjar fansen”

– Väldigt många sajter vill tjäna pengar på fansens bekostnad och det är ett stort problem. Vi avråder därför alla från att köpa biljetter som inte säljs från Ticnet eller Got Event, säger Kristofer Åkesson på Live Nation, till SVT Nyheter Väst.

Enligt Kristofer Åkesson är det dock lite av en missuppfattning att det är falska biljetter som nu säljs. Snarare handlar det om att siter säljer riktiga biljetter som de ännu inte lagt händerna på, eftersom de inte är släppta.

– Problemet är att de här siterna inte har några garantier för att de verkligen kommer att få tag på biljetterna, köpare riskerar att stå utan, hävdar Kristofer Åkesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström på Ullevi 2014

Mer i ämnet