Håkan Hellström i New York Foto: TT

Håkan Hellström hyllas efter New York-spelningen

Uppdaterad
Publicerad

Förälskade. Chockade. Med konstant gåshud. De svenska musikrecensenterna är tagna efter Håkan Hellströms premiär i New York.

Många höjde på ögonbrynen när Håkan Hellström valde att premiärspela i New York. Många är Håkan-fansen som önskar att de vore där.

New York Rangers Henrik Lundqvist och de övriga 500 som var på plats lär enligt de svenska musikrecensenterna inte ha blivit besvikna.

Håkan Hellström på Ullevi 2014

LÄS OCKSÅ: Hellströms nya skiva ligger klar

”Konstant gåshud”

GP:s Johan Lindqvist delar ut fem fyrar och skriver: ”Första halvtimmen står jag bara och gapar och undrar vad det är som egentligen händer. Det är konstant gåshud, fullkomligt fantastiskt. Kanske det bästa jag sett Håkan och hans band prestera på scen.”

Även Aftonbladets Markus Larsson delar ut högsta betyg. Han beskriver spelningen som ”Miraklet på 23:e gatan”: ”Förälskad, förlorad och chockad. Det här var inte bra. Det här är en av de bästa konserterna jag sett med Håkan Hellström.”

”Oemotståndlig soul”

GT:s Anders Nunstedt nöjer sig med fyra getingar: ” Med tanke på att det var snart två år sedan han senast stod på en scen är det löjligt bra.” Han skriver: ”Under drygt två timmar kramar Håkan och hans fantastiska 9-mannaband ut allt de kan av Hellströms material, med en glädje och intensitet omöjlig att ducka för.”

”Hemliga gästen” LaGaylia Frazier såg enligt recensenterna ut att stortrivas på Håkans scen och tillförde ett ”oemotståndlig soul”.

Hon lär finnas med även i sommar, den fjärde och femte juni, när Håkan Hellström ska försöka upprepa succéspelningen på Ullevi i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström på Ullevi 2014

Mer i ämnet