Enormt sug efter Håkan-biljetter

Uppdaterad
Publicerad

Håkan Hellströms konsert sålde ut Ullevi på två timmar. Efter stor kritik av biljettköerna annonserade arrangörerna att det skulle bli ytterligare en konsert dagen efter.

Trycket på Ticnet var stort när biljetterna till Håkan Hellströms konsert på Ullevi släpptes klockan 12 på lördagen. 95 000 personer köade direkt och efter två timmar var biljetterna slut.

Frågan alla fans som blev utan biljett ville ha svar på var: Blir det en konsert till? Och svaret blev ja!

Håkan Hellström på Ullevi 2014

Live Nation meddelade att det blir en konsert även på söndagen.

De skrev: ”Efter en enorm efterfrågan och stort tryck vid biljettsläppet kan vi nu konstatera att konserten snabbt sålde slut och att vi nu adderar ytterligare en konsert dagen efter, söndagen den 5 juni 2016. Biljetterna till den nya konserten är släppta i detta nu.”

Vid Scandinavium stod tusentals fans och köade för att få biljetter. Det var ett virrvarr av allsång, trängsel och gott humör.

Men efter bara en timme var biljetterna slut även till extrakonserten.

Kritik mot Ticnet

På Ticnets Facebooksida är humöret inte lika gott, många uttrycker ilska och besvikelse över hur svårt det varit att få tag på biljetter. Många kritiserar att det går att köpa så många som tio biljetter per person.

Det gör att många har köpt upp ett gäng biljetter som de senare säljer vidare på andrahandssajter som Blocket.se för tredubbla priset.

FAKTA/Ullevi

69 349 personer såg Hellström senast han spelade på Ullevi och satte det som än idag är publikrekordet. Men enligt Got Event är nuvarande maxkapacitet vid konsert 75 000.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström på Ullevi 2014

Mer i ämnet